Nënshkruhen marrëveshjet për furnizim të vazhdueshëm me mbetje të riciklueshme

Nënshkruhen marrëveshjet për furnizim të vazhdueshëm me mbetje të riciklueshme

Gjatë periudhës Prill – Maj 2019, Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (EPER Center) në bashkëpunim me Shoqatën “Një zë i barabartë Rom-Egjyptian në Komunitetin Vlonjat” kanë lehtësuar nënshkrimin e marrëveshjeve për furnizim të vazhdueshëm me mbetje të riciklueshme

Read Full Article
Realizohen sesionet informuese për riciklimin me kolektorët individual rom/egjiptian

Realizohen sesionet informuese për riciklimin me kolektorët individual rom/egjiptian

Nga data 13 deri në 18 Mars 2019, Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (EPER Cener) zhvilloi sesionet informuese “Puna e kolektorëve individual rom/egjiptian në riciklimin e mbetjeve” me kolektorët individual rom / egjiptian në Bashkinë Vlorë. Sesionet përfshin

Read Full Article
Prezantohet projekti “Monitorimi alternativë i cilësisë së ajërit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës”

Prezantohet projekti “Monitorimi alternativë i cilësisë së ajërit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës”

Qendra Mjedisore për Mbrojte, Edukim dhe Reahabilitim (EPER Center) dhe Shoqata Ecomjedisi Durrës, kanë prezantuar projektin “Monitorimi alternativë i cilësisë së ajërit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës”. Ky projekt, synon të avokojë për ndikimin në politikat

Read Full Article
Ndërtohen 4 praktikat e kompostimit të mbetjeve në Bashkinë Prrenjas

Ndërtohen 4 praktikat e kompostimit të mbetjeve në Bashkinë Prrenjas

Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (EPER Center) dhe Bashkia Prrenjas ndërtuan 4 praktika kompostimi me femerët e Njësisë Administrative Rrajcë dhe Njësisë Administrative Qukës të Bashkisë Prrenjas. U pëdoren praktika të mira për ndërtimin e kompostos, duke u

Read Full Article
Trajnim për kompostimin e mbetjeve urbane në Bashkinë Prrenjas

Trajnim për kompostimin e mbetjeve urbane në Bashkinë Prrenjas

Qendra mjedisore EPER realizoi një cikël sesionesh trajnimi gjatë datave 23 – 25 Gusht me nënpunës dhe fermerë të Bashkisë së Prrenjasit në lidhje me kompostimin e mbetjeve urbane. Trajnimi si pjesë e projektit “Kompostimi i Mbetjeve në Prrenjas” që

Read Full Article
Mbahet takimi lokal “Menaxhimi i mbetjeve urbane ne fokus te medias”

Mbahet takimi lokal “Menaxhimi i mbetjeve urbane ne fokus te medias”

Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Qendra EPER) dhe Union i Gazetarëve të Shqipërisë (UGSH) mbajti në 29 Janar 2016, në mjediset e Bibliotekës së Studimeve Gjinore dhe për Familjen, takimin lokal “Menaxhimi i mbetjeve urbane ne fokus te

Read Full Article
Shpallen fituesit e konkursit gazetaresk “Puna e Kolektorëve Rom dhe Egjiptian në Riciklimin e Mbetjeve”

Shpallen fituesit e konkursit gazetaresk “Puna e Kolektorëve Rom dhe Egjiptian në Riciklimin e Mbetjeve”

Ditën e premte, më 29 Janar 2016, Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Qendra EPER) dhe Unioni Gazetarëve të Shqipërisë (UGSH) shpallën fituesit e konkursit gazetaresk “Puna e Kolektorëve Rom dhe Egjiptian në Riciklimin e Mbetjeve”. Fituesit e konkursit

Read Full Article
Qendra EPER i bashkohet fushatës “Ta pastrojmë Shqipërinë”

Qendra EPER i bashkohet fushatës “Ta pastrojmë Shqipërinë”

Në 20 Nëntor 2015, vullnetarët dhe stafi i Qendres EPER ju bashkuanë fushatës “Ta pastrojmë Shqipërinë” iniciuar nga Green Line Albania, ku u përfshijnë në pastrimin e zonës së Njësisisë Bashkiake Nr. 7 në Tiranë. Gjatë këtij aksioni 4 orësh, Qendra EPER

Read Full Article
Nga viti 2006, mbi 501 koncensione për hidrocentralet, ambientalistët i kërkojnë qeverisë moratoriumin 3 vjeçar

Nga viti 2006, mbi 501 koncensione për hidrocentralet, ambientalistët i kërkojnë qeverisë moratoriumin 3 vjeçar

Shoqeria civile mjedisore i kërkon Qeverisë Shqipetare moratoriumin 3 vjeçar për ndërtimin e veprave energjitike në lumenjt. Me firmosjen e ligjit të koncesioneve në 18 dhjetor 2006, Qeveritë Shqiptare kanë dhënë koncesione për ndërtimin e më shumë se 501 hidrocentraleve të

Read Full Article
Edukimi për krimin mjedisor prek komisariatet e policisë së Tiranës

Edukimi për krimin mjedisor prek komisariatet e policisë së Tiranës

Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Qendra EPER) realizoi sesionet e trajnimit me 48 punonjës të policisë së 6 komisariateve të Tiranës në kuadër të projektit “Larg krimit mjedisor me besimin tek policia e shtetit”, i cili mbështetet financiarisht nga

Read Full Article

donatorët / partnerët