Nga viti 2006, mbi 501 koncensione për hidrocentralet, ambientalistët i kërkojnë qeverisë moratoriumin 3 vjeçar

Nga viti 2006, mbi 501 koncensione për hidrocentralet, ambientalistët i kërkojnë qeverisë moratoriumin 3 vjeçar

Shoqeria civile mjedisore i kërkon Qeverisë Shqipetare moratoriumin 3 vjeçar për ndërtimin e veprave energjitike në lumenjt. Me firmosjen e ligjit të koncesioneve në 18 dhjetor 2006, Qeveritë Shqiptare kanë dhënë koncesione për ndërtimin e më shumë se 501 hidrocentraleve të

Read Full Article
Edukimi për krimin mjedisor prek komisariatet e policisë së Tiranës

Edukimi për krimin mjedisor prek komisariatet e policisë së Tiranës

Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (Qendra EPER) realizoi sesionet e trajnimit me 48 punonjës të policisë së 6 komisariateve të Tiranës në kuadër të projektit “Larg krimit mjedisor me besimin tek policia e shtetit”, i cili mbështetet financiarisht nga

Read Full Article
“Arti dhe Riciklimi” përfshinë të rinjtë e Tiranës

“Arti dhe Riciklimi” përfshinë të rinjtë e Tiranës

Në sallën e mbledhjeve të Institucionit te Prefektit të Qarkut Tiranë, u realizuan sesionet e trajnimit “Arti dhe Riciklimi”, me 24 të rinj nga Tirana. Sesionet e Trajnimit kishin për qëllim ngritjen e kapaciteteve krijuese të të rinjve, për artin

Read Full Article
Berati feston 5 Qershorin 2014, Ditën Botërore të Mjedisit

Berati feston 5 Qershorin 2014, Ditën Botërore të Mjedisit

Në qytetin e Beratit u realizua festa e 5 qeshorit 2014, ditës botërore të mjedisit. Aktiviteti filloi me realizimin e mbjelljes së lulishtes përpara biblotekës së qytetit të Beratit nga ana e fëmijëve të klubeve ekologjike të shkollave 9 vjçare

Read Full Article
“Dita e Tokës” në qytetin e Beratit

“Dita e Tokës” në qytetin e Beratit

Në kuadër të 22 prillit, “Dita e Tokës”, në qytetin e Beratit u realizuan aktivtete mjedsiore me fëmijët e shkollave 9 vjeçare të qytetit me temë “Fidanishtja Ekologjike e Shkollës”. Aktivitetet u realizuan në mjediset e fidaishtes ekologjike të shkollës

Read Full Article
Ndërtohet fidanishtja e parë ekologjike në shkollat 9 vjeçare në Shqipëri

Ndërtohet fidanishtja e parë ekologjike në shkollat 9 vjeçare në Shqipëri

Në shkollën 9 vjeçare “1 Maji” të qytetit të Beratit, përfundoi ndërtimi i fidanishtes së parë në një shkollë 9 vjeçare në Shqipëri. Ndërtimi i kësaj fidanishte ka për qëllim të kontribuojë në shndërrimin e shkollave 9 vjeçare në shkolla ekologjike.

Read Full Article

donatorët / partnerët