“Monitorimi alternativ i ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban në Bashkinë Durrës”

January 7, 2019 08:40

Qëllimi Projektit:  Të advokojë për ndikimin në politikat për Mushkritë e Gjelbërta të Bashkisë Durrës në nivel lokal përmes kryerjes së evidencës.
Kohëzgjatja e projekteve: Janar 2019 -Mars 2021
Vendodhja e Projektit: Durrës

Aktivitetet kryesore:

– Një takim me partnerë të ndryshëm lokal në Bashkinë  Durrës;
– 3 letra politikash lokal të hartuar për Bashkinë e Durrësit;
– Monitorimi i 50 zonave për Ndotjen nga zhurmat dhe gjelbërimin urban në Bashkinë e Durrësit;
– 5 Raporte  Monitorimit (në baza tremujore) për tre kompinentët e ajrit, zhurmës dhe hapësirave të gjelbërta;
– 7 artikuj / studime tematike do të përgatiten nga grupi i punës për tre kompinentët e ajrit, zhurmës dhe hapësirave të gjelbërta;
– 3 Fushatat e Avokimit Lokal të zbatuar / 1200 njerëz marrin pjesë në bazë të çështjeve të ndjekura: “Sa te ndotura jane shkollat ​​tona”, “Ndikimi i ndotjes së zhurmës në shëndetin e njeriut”, “Si të gjelbërojmë qytetin tonë te betonizuar për Bashkinë e Durrësit”;
– 2 forume të hapura për politikat lokale për Bashkinë e Durrësit, për dy komponentët si: ajri dhe zhurma;
– 22 muaj monitorimi aktiv i mbledhjeve te këshillit Bashkiak Durrës në lidhje me tri fusha të ajrit, zhurmës dhe hapsirës së gjelbër.

Mbështetur financiarisht: Në kuadër të projektit “Mushkëri të gjelbërta për qytetet tona – Platforma alternative dhe gjithëpërfshirëse për monitorimin e cilësisë së ajrit, ndotjes nga zhurmat dhe gjelbërimit urban për të ndikuar në politikat në nivel lokal” zbatuar nga CoPLAN dhe Milieukontakt Shqipëri. Ky projekt financohet nga Bashkimi Europian.

EU LOGOlogo coplanMIA

January 7, 2019 08:40
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

donatorët / partnerët