Gjendja e gjelbërimit urban në një lagje të Bashkisë Durrës

January 14, 2021 13:34

Qendra Mjedisore për Mbrojtje, Edukim dhe Rehabilitim (EPER Center) ka realizuar monitorimin dhe llogaritjet e shërbimeve në ekosistem për lagjen nr.18 të Bashkisë së Durrësit, ku rezultojnë 1775 pemë të rreth 14 llojeve, që ofrojnë shërbime në ekosistem (çlirim O2, përthithje CO2, kapacitet ujëmbajtës dhe energji të kursyer) të përkthyera në vlerë monetare prej rreth 8.936.962 lekë.

Sipërfaqa e gjelbërt e humbur në këtë zonë në 5 vitet e fundit është 0.44 ha (referuar ortofotos së Shqipërisë 2015).

Për më shumë informacion mbi gjendjen e gjlbërimit urban në lagjen nr. 18, gjeni më poshtë figurat që lidhen me:

1️⃣ Shërbimet në ekosistem 👇

2️⃣ Dëndësinë e gjelbërimit sipas nënzonave 👇

3️⃣ Numrin dhe llojet e pemëve 👇

4️⃣ Sipërfaqen e gjelbërt ekzistuese dhe të humbur 👇

Monitorimi alternativ i gjelbërimit urban në lagjen nr. 18 (zona C) të Bashkisë Durrës u realizua me mbështetjen e Co-PLAN – Instituti për Zhvillimin e Habitatit dhe Milieukontakt Shqipëri. Ky projekt mbështetet financiarisht nga Bashkimi Europian në Shqipëri.

January 14, 2021 13:34
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

donatorët / partnerët